Напоителни системи

Напоителни системи за оранжерии

Напоителните системи са задължително условие за всеки производител. Добрата и надеждна напоителна система е резултат от правилно проектиране, включително с автоматизирано дозиране на оптимално количество торове според нуждите на всяко растение. Затова AP Holland предлага широк спектьр от системи като автоматизираната система за капково напояване, основаваща се на принципа на смесителни танкове. Също така се използват възли за директно впръскване за отглеждане на зеленчуци, плодове и други култури.

Освен системите за директно напояване се предлагат и голям избор от модели за покривна напоителна система. Автоматизирано използване на вода под високо налягане се прилага в частност в разсадниците, както и за контрол на влажността или охлаждане.

 

Инсталиране на автоматично напояване инапояване ще ви спести много време и усилия. Ще трябва само да се възхищавате на вашите растения и да събирате реколтата. Особено популярни поливна система за капково за оранжерии за отглеждане на краставици или домати. Основното предимство на напоителни системи за капково е, че течността се доставя директно към корените, оставяйки сухи листа на растението, което е важна точка за много градинарски култури.

Поливането в оранжерията може да се извършиавтоматично или ръчно стартиране. Самата система е специален маркуч или тръба, които или лежат директно в корените на растенията, или са погребани в земята на определена дълбочина.

Автоматизирана напоителна система

Автоматична напоителна система може да бъдекупете в магазина вече е в напълно завършена форма. Този дизайн има много предимства и напълно ви освобождава от необходимостта да следите количеството вода, постъпващо в растенията. Единственото нещо, което се изисква от вас, е да извършвате малки превантивни работи след зимата и преди началото на студеното време. Но цената на автоматизирана система ще бъде доста скъпа, защото това е професионално оборудване.