Профили за Поликарбонат

al pic

Ние предлагаме всичко необходимо за монтажа на поликарбонатните плоскости. Асортимента ни се състои от висококачествени алуминиеви и поликарбонатни профили:

  • алуминиев U профил
  • алуминиев H профил
  • алуминиева ветроупорна шина
  • алуминиев термопрофил/капак
  • поликарбонатен U профил
  • поликарбонатен H профил

ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МОНТАЖА

Монтирането на поликарбонатни плоскости е сравнително лесен и нетрудоемък процес, който спокойно може да се извърши и от непрофесионалисти. Желателно е преди да пристъпите към закупуване на поликарбоната, да имате изградена конструкцията (дървена или метална), с цел точното оразмеряване на плоскостите. За нарязването им може да използвате стандартните инструменти (триони с дребни зъби, ръчни и дъговидни триони и др.). Препоръчително е да предвидите камерите на поликарбоната да бъдат хоризонтално на наклона.

В поликарбонатните плоскости се пробиват дупки с помощта на стоманени, спирални и конусни свредла, като дупките трябва да са в средата на камерите, а минималното разстояние от края на плоскостта не бива да е по-малко от 40 мм. Важно е да знаете, че поликарбоната се разширява при висока температура и се свива при ниска. Поради тази причина дупките трябва да бъдат с около 50% по-гoлеми от диаметъра на винтовете. Използвайте самонарезни винтове с шайба, като преди завиването им уплътнете дупките със специализиран силикон, за по-добра изолация. За свързване на плоскостите предлагаме Н-профил, а за затваряне на камерите от челните страни се поставя U-профил, като за тяхното уплътнение също се използва силикон. За устойчивост и допълнително застопоряване може да използвате алуминиева ветроупорна шина или алуминиев термопрофил.

След приключване на монтажа, задължително се отстранява транспортното защитно фолио на поликарбоната, защото в последствие това може да стане невъзможно.