Поликарбонатни плоскости

МНОГОКАМЕРНИ ПОЛИКАРБОНАТНИ ПЛОСКОСТИ

ОБЛАСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПОЛИКАРБОНАТНИТЕ ПЛОСКОСТИ


Многокамерните поликарбонатни плоскости са подходящи за направа на навеси, оберлихти, зимни градини, покритие за басейни, оранжерии, спирки, паркоместа, покривно и фасадно осветление за индустриални халета, покритие на стадиони и спортни зали, пазари, автомивки и др. Фирма "Макромат" специализира в изграждането на професионална оранжерия с най-високо качество.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПОЛИКАРБОНАТА

Многокамерните поликарбонатни плоскости се произвеждат по модерна европейска производствена технология от качествена суровина и богата цветова гама. Те са с дебелини от 4 до 16 мм, с висока светлопропускливост, удароустойчивост /на практика са нечупим материал/ с коекструдиран UV-защитен слой. UV-защитния слой осигурява дълъг експлоатационен период и гаранция 10 години.

Многокамерните поликарбонатни плоскости са подходящи за употреба при широк температурен диапазон - от - 40°С до 120°С. Устойчиви на градушка и с изключително добри топлоизолационни качества. 

Звукоизолация - Поликарбонатните плоскости притежават превъзходни звукоизолационни качества до 20 Дб.

Противопожарна устойчивост - труднозапалими материали, които не поддържат горенето. При горене не се отделят плътен дим и токсични газове.

 

Светлопропускливост – поликарбонатните плоскости имат светлопропускливост до над 80%.

 

Многокамерните поликарбонатни плоскости се произвеждат с ширина - 2100 мм и стандартни дължини 6000 и 12000 мм.

Цветове: прозрачен, бял, бронзе, син, зелен, други - по поръчка

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОЛИКАРБОНАТНИТЕ ПЛОСКОСТИ

Поликарбонатните плоскости се съхраняват и транспортират опаковани с фолиото - оригинална опаковка на фирмата - производител. Поликарбоната не бива да се поставя директно върху земята или върху твърди и остри предмети, които могат да проникнат в плоскостта и да я повредят.

Желателно е плоскостите да се пазят от влага, топлина и директна слънчева светлина, да се поставят в затворено помещение или да се покрият старателно с бяло полиетиленово фолио.

За пробиване на дупки в поликарбонатните плоскости може да се използват стоманени, спирални или конусни свредла. Отпадачните стружки се отстраняват с въздух под налягане. Минималното разстояние на дупките от края на плоскостта трябва да е не по-малко от 40мм. Дупките трябва да бъдат с 50% по-големи от диаметъра на болтовете, поради топлинното изменение на поликарбоната.

Нарязването на поликарбонатните плоскости се осъществява с обичайните инструменти (триони с дребни зъби, с тесни ленти, ръчни и дъговидни триони, остър нож). Отпадъчните стружки се почистват с въздух под налягане или прахосмукачка. Отворените челни страни на поликарбонатните плоскости трябва да се завършват с алуминиев U-обрамчващ профил, за предотвратяване проникрането на прах и насекоми. При изграждането на навеси и козирки, се препоръчва допълнително застопоряване на поликарбоната чрез ветроупорни алуминиеви шини, а за уплътняване, например в ъглите, използвайте само специализиран силикон, за да избегнете повреди на поликарбонатните плоскости.